Veelgestelde vragen

Hieronder ziet je alle veelgestelde vragen aan Hét ROCKkoor. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe vaak repeteren jullie?
We repeteren 1x per week, op een avond, van 20.00 – 22.00 uur

Hoe ziet zo’n repetitie eruit?
We repeteren staand, we beginnen meestal met inzingen, daarna gaan we aan de slag met het instuderen van nieuwe nummers. Er wordt aandacht besteed aan zangtechniek, het lezen van de bladmuziek, maar ook aan je houding en performance. De hele repetitie wordt staande gedaan, tussendoor houden we een kwartiertje pauze. Na afloop drinken we met z’n allen nog wat en kletsen we na.

Hoe vaak treedt Hét ROCKkoor op?
Zodra we voldoende repertoire hebben opgebouwd, gaan we zo’n 6 a 7 keer per jaar optreden op o.a. korenfestivals. Daarnaast organiseren we ook onze eigen concerten: zowel lokaal als landelijk. Eens in de twee jaar geven we een eigen spetterende show in een prachtige schouwburg of theater.

Hoe kan ik betalen?
Je betaalt per maand, vooraf. Dit kan door het bedrag over te maken, of te kiezen voor automatische incasso.

Is er ook een inschrijfgeld?
Ja, er is een éénmalig inschrijfgeld van € 7,50.

Hoeveel is een lidmaatschap?
Zingen bij Hét ROCKkoor is € 7,25 per repetitie. We repeteren niet in de (basisschool)zomervakantie en tussen kerst en oud en nieuw. Daar betaal je dus ook niet voor. Je betaalt per maand, vooraf. Dit kan door het bedrag over te maken, of te kiezen voor automatische incasso.

Kan ik zomaar langskomen?
Op de pagina van Hét ROCKkoor bij jou in de buurt kun je lezen of het een geheel nieuw koor is, of dat er nog plek is in het zojuist opgestarte koor. In beide gevallen kun je je via de website aanmelden voor twee proeflessen, na aanmelding ontvang je een bevestiging, met daarin informatie over de locatie, de repetitie en de bladmuziek.

Wanneer is er vakantie?
We repeteren niet in de (basisschool)zomervakantie, tussen kerst en oud en nieuw en op nationale feestdagen.

Repeteren we staand?
We zijn een showkoor, wat betekent dat we repeteren om nummers in te studeren, waarmee we gaan optreden. Een optreden kan twee uur duren en bevat ook choreografie en beweging. We repeteren dus ook staand. Mocht je moeite hebben met staan, dan geeft de dirigent je advies en tips voor de beste houding. Mocht je (tijdelijke) lichamelijke klachten hebben, dan kun je altijd even met de dirigent overleggen of je er af een toe een kruk of stoel bij kunt pakken.